viernes, 29 de octubre de 2010

HISTÒRIES DE SON GOTLEU

Alguns locals amb activitat de bar, cafeteria, etc. de Palma han canviat la seva activitat diürna per la de nocturna.

Així dons, el que abans era el cafè del cafè amb llet i ensaïmada ara és el local d’oci nocturn i de copes.

En concret m’estic referint a la barriada de Son Gotleu, que disposa d’un gran nombre de bars per metre quadrat, alguns d’ells amb més de quaranta anys d’història. Però no són d’aquest tipus de bars el que vull denunciar, són els bars dels ciutadans nouvinguts, els que es coneixen com a bars del negres.

Aquets nous empresaris de l’hostaleria pareix que no han llegit les ordenances municipals sobre activitats de bars i cafeteries.

Un d’aquests empresaris té el seu local al carrer Regal, abans era el bar “Pajonal”, però, després d’un carmull d’expedients i multes, per silenci administratiu, va aconseguir per part del nostre Ajuntaments de Palma canviar el nom i ara es el Bar Peñarbas ¿...?

Aquest local incrementa la seva activitat a partir de les 00.00h,  permet als seus clients el consum de begudes i menjar en la via pública, incompleix les normes sanitàries dins i fora del local. Els seus clients orinen a la via pública, supera l’aforament autoritzat, supera els nivell de renou audible en la via pública, provoca males olors per la deficient ventilació en cuina i local, origina el transit perillós en la via pública a causa de les botelles i tassons romputs que deixen els clients, crea problemes de circulació a causa dels aparcaments en guals i doble fila dels seus clients, permet continuades baralles entre clients dintre i fora del local, algunes vegades amb armes, provoca activitat delictiva deixant que els clients facin consum i venda de drogues dintre i fora del local especialment en els portals de les finques dels voltants, origina amenaces i discussions entre clients i veïns provocant situacions de conflicte que obliga a la intervenció policial.

Hi ha un gran nombre de veïns que estan acabant la seva paciència i estan decidits a que aquest tipus d’activitats tanquin a una hora raonable, tot i que la normativa municipal permet fins a les 02,30h.. laborables i 03,30h festius, el Bar fa el tancament del local  a les 04.00h. o les 05.00h. de la matinada, fan veure amb la porta metàl·lica mig davallada que ja esta tancat, però no es així, cada vegada que un client entra i surt la porta fa el conseqüent renou i els seus clients no respecten el silenci de la nit i es posen a cridar i parlar en veu alta, i per acabar treuen els fens arrossegant totes les botelles per la via pública.

Aquesta gent no permet el descans de les persones que viuen a una barriada de gent treballadora assalariada que no volen  que es converteixi a una zona d’oci.

Els veïns estan decidits, també, que aquest nou vinguts coneguin i compleixin les normes bàsiques de convivència social i no crear conflictes que puguin alterar la convivència pacífica dels veïnats.  

Els veïns sempre  hem rebut als nous vinguts de tot tipus, condició i nacionalitat, el que no estem disposats es que es vulneri els nostres drets i tots aquests nous vinguts facin la seva pròpia llei i no s’adaptin a les normes del país que les dona cabuda.

No aturarem, tinguem  o no el recolzament municipal, la unió i la constància serà el camí a seguir i si al final  hem de permetre una altre invasió de nouvinguts amb canvi de cultura i llengua...  (continuarà)

 
Joan Pastor Garcia

No hay comentarios:

Publicar un comentario